20 JUNI 2017

SPORTPALEIS ANTWERPEN

HANS ZIMMER KOMT NA ZIJN ALLEREERSTE AMERIKAANSE CONCERTEN IN 2017 TERUG NAAR EUROPA MET ‘HANS ZIMMER LIVE ON TOUR’

FILMMUZIEKCOMPONIST EN WINNAAR VAN DE ACADEMY AWARD®, GOLDEN GLOBE®, GRAMMY® EN DE TONY® AWARD KONDIGT NIEUWE TOURNEE VOOR 2017 AAN

MET MUZIEK UIT: GLADIATOR, THE LION KING, THE DARK KNIGHT TRILOGY, INCEPTION, INTERSTELLAR, MAN OF STEEL, PIRATES OF THE CARIBBEAN, TRUE ROMANCE, THE DA VINCI CODE, CRIMSON TIDE EN NOG VEEL MEER

“THIS IS GENUINE JAWS-ON-THE-FLOOR STUFF”

EVENT/MAIL ON SUNDAY

"EEN FANTASTISCHE AVOND, DIE JE HET GEVOEL GEEFT IN EEN WERVELWIND VAN IN ELKAAR VERSTRENGELDE DROMEN TE ZIJN TERECHTGEKOMEN"

THE GUARDIAN

“EEN CONTINU OPRIJZENDE MUUR VAN GELUID. SUBLIEM"

THE TELEGRAPH

“EEN PRACHTIGE, COMPLEXE SYMFONIE VAN VISUELE VERRUKKINGEN”

THE TIMES

Hans Zimmer, Hollywoods meest gevraagde en innovatieve componist van filmmuziek, heeft 120 soundtracks geschreven die samen goed waren voor meer dan 24 miljard dollar omzet. Na zijn allereerste Amerikaanse en Australische concerten komt hij in de zomer van 2017 terug naar Europa.

 

Hans, van wie de muziek momenteel te horen is in ‘Planet Earth II’ van BBC 1 en in het Nexflixfenomeen ‘The Crown’, wordt op het podium bijgestaan door zijn vijftienkoppige studioband. Samen met het orkest en koor brengt dat het totale aantal muzikanten op het podium op meer dan 60.

 

‘Hans Zimmer Live On Tour’ zal voor de concertganger een veellagige ervaring zijn en een concertevenement dat je moet gezien hebben. Zimmer gaat naar hartenlust grasduinen in zijn tientallen jaren omspannende carrière. 

 

Hans’ allereerste tournee, ‘Hans Zimmer Revealed’, ging in 2016 van start met twee uitverkochte concerten in de Wembley Arena in Londen. Vervolgens deed hij 33 grote Europese steden aan, waaronder Parijs, Berlijn, Munchen, Praag, Genève, Dublin en Wenen. In elke stad waar de tournee neerstreek waren de recensies laaiend enthousiast en door het ongelooflijke succes ervan is Hans in 2017 voor het eerst op een Scandinavisch podium te bewonderen.

 

Hans Zimmers liveshows van 2017 gaan van start aan de Amerikaanse westkust. Van daaruit zet hij koers richting Australië en Nieuw Zeeland om vervolgens door te reizen naar Europa. Hans en zijn band keren vervolgens terug naar de VS voor zijn allereerste volledige Amerikaanse tournee.

 

De ‘Hans Zimmer Live On Tour’-concerten bestaan uit twee delen. Het eerste deel omvat fragmenten uit Zimmers klassiekers, met onder andere GLADIATOR, THE LION KING en PIRATES OF THE CARIBBEAN. In het tweede deel krijgen we herwerkte versies van enkele overbekende soundtracks te horen, zoals THE DARK KNIGHT TRILOGY en INCEPTION, met gastoptredens van pop- en rocksterren.

 

“Een concertreeks als deze opvoeren is iets wat ik altijd al heb willen doen. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar de shows aan de Amerikaanse westkust, naar mijn bezoek aan Australië en naar mijn terugkeer naar Europa, waar we afgelopen zomer zoveel mooie momenten hebben beleefd.” aldus Zimmer. “Heerlijk is het om zo veel van mijn zeer getalenteerde vrienden te kunnen samenbrengen en onze fans een concertervaring te bezorgen zoals ze er nog nooit één hebben beleefd.”

 

 “Na het overweldigende succes van Hans’ allereerste uitverkochte tournee in Europa ben ik zeer blij dat ik de kans krijg Hans’ eerste concertreeks in de VS en zijn triomfantelijke terugkeer naar Europa voor te stellen,” zei Harvey Goldsmith. “Hans is een genie van onze tijd, die miljoenen filmliefhebbers in vervoering heeft gebracht met zijn prachtige filmmuziek. Eindelijk zal Hans een collectie van zijn mooiste soundtracks onthullen voor een livepubliek.”

HANS ZIMMER LIVE ON TOUR

SPORTPALEIS ANTWERPEN 20 JUNI 2017

Tickets zijn vanaf dinsdag 22 november verkrijgbaar op www.hanszimmer.be en via 070 345 345 *