Nieuw bordspel van de Tour de France nu in de winkels


Op 1 juli 2017 is het weer zover: dan wordt de Tour de France – de meest iconische wielerwedstrijd ter wereld – vanuit het Duitse Düsseldorf op gang geschoten. Amper een dag later zullen de 22 ploegen die dit jaar proberen om 3.516 kilometer verder als eerste de finishlijn op de Champs Elysées te overschrijden al in Luik passeren. Om de gelegenheid te vieren, brengt Just Games al een maand voor de aftrap het bordspel Le Tour de France uit. Of je nu als wielerliefhebber in de juiste sfeer wil komen of je gewoon houdt van originele boardgames, Le Tour de France is zeker iets voor jou!

Overzicht


Het parcours van de Tour de France van dit jaar wordt door tal van waarnemers een ‘atypische’ tour genoemd. Met 9 vlakke ritten, 2 tijdritten, 5 geaccidenteerde ritten en ‘slechts’ 5 echte bergritten breekt deze editie met de traditie van de laatste jaren en lijkt de kans op grote verrassingen groter dan ooit. Het is dan ook koffiedik kijken of kanshebbers als Chris Froome, Nairo Quintana, Romain Bardet, Thibaut Pinot, Alberto Contador en Nibali ook nu weer tot de absolute favorieten mogen gerekend worden. In België kruist iedereen sowieso de vingers voor ritwinsten van onder andere Serge Pauwels, Thomas De Gendt en Greg Van Avermaet, die in principe ook allemaal kans hebben om een felbegeerd Tourtruitje in de wacht te slepen.

Met het bordspel Le Tour de France brengt Just Games een klassieker van HulstGames opnieuw uit, deze keer in het verse jasje van de enige wielerwedstrijd die 3 weken lang gemiddeld 570.000 Vlaamse en 500.000 Waalse kijkers aan de buis weet te kluisteren. De spelregels weerspiegelen het verloop van de echte Tour, inclusief ploegenwerk en bergetappes, waardoor Le Tour de France zowel echte sportfans als gamers zal aanspreken. Bovendien is het dankzij een goed evenwicht tussen tactiek en geluk uiterst geschikt om met de hele familie te spelen. Aarzel dus zeker niet om nu al jouw recensie- of wedstrijdexemplaren te reserveren!

Over het spelverloop

Zeker weten: HulstGames heeft er zowat alles aan gedaan om de spanning van de échte Tour te vertalen naar een bordspel. Zo is elke speler verantwoordelijk voor een team van 3 renners die samen moeten werken om een gemeenschappelijk doel te bereiken: de gele trui. Per ploeg wordt er een klassement bijgehouden en de renner die doorheen meerdere etappes het snelst was, wint de felbegeerde maillot.

Hoe ver elke renner kan fietsen, wordt bepaald door secondekaarten, maar zijn snelheid kan op allerlei manieren beïnvloed worden. Zo kan hij als tactische ingreep wieltjes pakken en van windvoordeel genieten door achter een andere deelnemer te gaan rijden, terwijl wisselvakken, bergopwaarts of naar beneden rijden, valpartijen en andere incidenten het spelverloop ingrijpend kunnen veranderen.

Net als in de echte Tour, zijn er tussensprints die bonificatiepunten of -seconden kunnen opleveren en worden er ook tussenklassementen opgesteld. Tenslotte is er een spelvariant die je toelaat om tijdritten te simuleren.

Over Just Games

Just Games is de tak van Just Media Group die instaat voor leuke familie-, kinder- en pocketspelen en puzzels die meestal gebaseerd zijn op bekende tv-series of -shows, zoals De Mol, Penoza, Karrewiet Kampioen, Eigen Kweek, het NOS Jeugdjournaal en het voor beste speelgoed van het jaar genomineerde Buurman en Buurman. Met titels als Vortex brengt Just Games ook originele, innovatieve bordspelen op de markt. Meer info: www.justgames.nl.

Over HulstGames

HulstGames is een klein familiebedrijf dat het ouderwetse speelplezier terug wil brengen naar de huistafel. Het kersverse Nederlandse bedrijf kwam als eerste met de grote klapper Linkeballen op de proppen, een strategisch en tactisch bordspel met een dermate vernieuwend speelconcept dat de uitgever al snel met stip op de internationale kaart werd gezet. Le Tour de France, dat HulstGames samen met Just Games uitbrengt, is de volgende stap in de evolutie van Linkeballen: de regels en de design werden lichtjes aangepast om de sfeer en spanning van de echte tour zo goed mogelijk weer te geven… en daar zal het niet bij blijven! De concepten voor verschillende uitbreidingen en andere spelen zijn immers al klaar. We zullen dus zeker nog heel wat horen van HulstGames! Ondertussen kan je alle mogelijke informatie vinden op www.hulstgames.nl.

Specificaties

Aantal spelers: 2 tot 4 spelers

Leeftijd: 8+

Consumentenadviesprijs: € 34,95

Verkrijgbaar vanaf: 1 juni 2017

#persbericht #JustGames #JustEntertainment #TourdeFrance #bordspel #PaladinMediaGroup #Badasspr

Featured Posts
Recent Posts