Man ramt met BMW geparkeerde auto's op 't Nieuw Zuid en pleegt vluchtmisdrijfANTWERPEN- Buurtbewoners van het Nieuw Zuid te Antwerpen werden rond middernacht opgeschrikt door een luid krakend geluid. Een man leek op de vlucht in zijn BMW en ramde daarbij verschillende geparkeerde wagens.

Ondergetekende kwam net thuis toen de wildeman De Belegstraat via het Halvemaanpleintje verliet en nog een wagen in de Cuylitsstraat ramde. Ik dwong hem te stoppen door het zijportier van de wagen vast te grijpen. Meneer kalmeerde en stapte gewillig uit, waarna ik de motor uitzette en de autosleutels nam.

De man maakte een verwarde indruk en verkeerde zo goed als zeker in dronken toestand. "Mijn vrouw heeft mij achtergelaten" wist hij nog te zeggen toen hij uit zijn wagen stapte.

Achteraf bleek dat hij in de buurt nog andere wagens aangereden had, want verschillende ooggetuigen hadden de politie al gebeld, die mede daardoor na het stoppen van de wagen binnen de 5 minuten ter plaatse was. In totaal waren een 5-tal combi's en een undercoverwagen betrokken bij deze operatie.

Hij bood geen weerstand wanneer hij onder lichte dwang naar de combi begeleid werd.

Het belooft een lange nacht te worden voor de eigenaars van de beschadigde wagens, zij wachten immers op de politie terwijl deze de vaststellingen doet. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Naar aanleiding van de ontnapping van 2 Noord-Afrikaanse gediteneerden uit het Hof Van Beroep op 20 juli werd de buurt ook al eens blauw gekleurd bij een grootschalige zoekactie met luchtsteun.


#Cuylitsstraat

Featured Posts
Recent Posts